Suchožlebská drakiáda 2012

17. 10. 2012 | Martin Rak

Říjnová sobota již tradičně patří v chatové osadě Suchý Žleb loučení s podzimem - drakiádě. Její 3. ročník pořádalo v sobotu 13. 10. opět Sdružení Suchý Žleb Hlubočky o. s., poprvé však ve spolupráci s Jezdeckým Klubem Hlubočky o. s. Proto se také drakiáda konala na dvou místech osady a téměř 40 dětí, se svými rodiči i prarodiči, se výborně bavilo.

Prohlédněte si fotoalbum z drakiády.

Suchožlebská drakiáda odstartovala opět na kopci při vjezdu do horní části chatové osady. Vzhledem k ideálním podmínkám, slunečno a větrno, se zapojilo několik desítek dětí i dospělých. Každý účastník se nejprve musel zaregistrovat a nechat svého dráčka přeměřit. Poté získal pilotní průkaz a mohl svého draka vypustit k nebesům. Nad chatovou osadou se stejně jako v předchozích ročnících proháněli draci z papíru i plastu, draci malých i velkých rozměrů, draci domácí i zahraniční! Drak se jménem Podzimník, který zvítězil v kategorii nejoriginálnější drak, byl oblečen v aktuální módní podzimní kolekci: spadané listí, šišky a květiny. Své umění přijel opět ukázat i Jiří Vejmola, několikanásobný Mistr Evropy v leteckém modelářství. Doslova uměleckým dílem potom byla práce tatéra Lukáše Langa, který po celou dobu trpělivě maloval dětem na obličeje různé obrázky. Snad jedinou kaňkou byla absence horkovzdušného balonu, který se večer před startem poškodil. Dva vylosovaní účastníci, Verunka Bouchalová a Sofinka Faltusová, však o svůj vyhlídkový let nepřijdou. Po vzájemné dohodě i s majitelem balonu se najde náhradní termín letu. Následovalo ocenění všech zúčastněných a vyhlášení soutěžních kategorií:

  • nejmenší drak: Franta – Dominik Václavík
  • největší drak: Olin – David Novák
  • nejhezčí drak: Ory – Kačenka Šufnerová
  • nejoriginálnější drak: Podzimník – Monika Drdáková
  • nejvyšší vzlet: Tornádo Lou – Matyáš Kameníček

Všichni se poté přesunuli do Jezdeckého Klubu Hlubočky, bývalého ovčínu, který roky sloužil jen jako skládka všeho zbytečného. K vidění byla ukázka parkurového skákání, děti se mohly svézt na koních či si prohlédnout, jak tato krásná zvířata žijí. Dále na ně čekala soutěž o nejdelší let papírové vlaštovky, mohly si vyzkoušet hod šiškou na přesnost či indiánské aktivity jako prolézání tee-pee, lov bizona či střelbu z pušky na cíl. Na každého čekaly samozřejmě odměny.

Po celou dobu slunečného podzimního setkání byl pro všechny dětské účastníky připraven teplý čaj, pro dospělé potom podzimní vinný punč, na závěr potom malé sladké tečky v podobě Indiánků z cukrárny a v popelu pečené brambory.

Fotogalerie z drakiády.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist