Suchožlebská drakiáda 2017

23. 10. 2017 | Martin Rak
Suchožlebská drakiáda 2017

Tradiční Suchožlebská drakiáda má za sebou úspěšný VIII. ročník. Stejně jako v loňském roce i v tom letošním padaly rekordy. Nejen teplotní, ale i početní. Celkem 45 dětí se svými rodiči i prarodiči si pohybem užívalo slunečné odpoledne, které opět připravilo, nejen pro děti z chatové osady, Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky, z.s.

Místem konání Suchožlebské drakiády je louka a kopec při vjezdu do horní části chatové osady. Ideální slunečné a větrné podmínky přály všem aktivitám. Stejně jako loni se děti nejprve zaregistrovaly a vyrazily na vrcholek kopce. Registrační pilotní průkaz sloužil nejen k pouštění draka, ale i k zapsání splněných dalších úkolů či na získání občerstvení. Indiánský konec léta se nemohl obejít bez malování na obličej, překážkové dráhy, chytání rybiček či pečení brambor v horkém popelu. O zábavu se staral opět balónkový klaun, který každému udělal na přání zvířátko z balónků. Každý dětský účastník se mohl v průběhu odpoledne zdarma občerstvit. Stejně jako předchozí roky i letos byly za svůj aktivní přístup odměněny všechny děti hodnotnou dárkovou taškou. Na samý závěr byly vyhodnoceny jednotlivé soutěžní kategorie Drakiády. Nejmenší drak se jmenoval Elizabet a patřil stejně jako loni Júlince Faltusové. Naopak největšího draka pouštěl Oliver Motl a nesl jméno Rybička. Nejkrásnějším byl vyhlášen drak Milan od Nelinky Macků. Nejoriginálnějším byl vyhodnocen za své jméno drak Vorvaň Davida Soviara. Nejvýš potom vzlétl dle poroty drak Rejnok sourozenců Honzi a Sofie Hromádkovi.

Posezení u táborového ohně přijela opět zpříjemnit country kapela Heřmánek, se kterou na mladá léta zavzpomínali rodiče i prarodiče.

Fotogalerii z osmé Suchožlebské drakiády si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist