Suchožlebská drakiáda 2016

17. 10. 2016 | Martin Rak
Suchožlebská drakiáda 2016

Tradiční Suchožlebská drakiáda má za sebou další úspěšný ročník. Ideální počasí pomohlo nejen dobré náladě, ale i rekordní účasti. Přes 40 dětí se svými rodiči i prarodiči pouštělo draky, překonávalo překážkovou dráhu, střílelo ze vzduchovky, peklo brambory v horkém popelu a zakončilo tak letošní chatařskou sezónu. Již sedmou drakiádu pořádalo opět Sdružení Suchý Žleb Hlubočky.

Místem konání Suchožlebské drakiády je louka a kopec při vjezdu do horní části chatové osady. Slunečné a větrné počasí přálo všem sportovním aktivitám, které členové Sdružení Suchý Žleb pro děti i dospělé připravili. Stejně jako loni se děti nejprve zaregistrovaly, zapsaly své draky a vyrazily na vrcholek kopce. Registrační pilotní průkaz sloužil nejen k pouštění draka, ale i k zapsání splněných dalších úkolů či na získání občerstvení. Indiánský konec léta se nemohl obejít bez malování na obličej, střelby na cíl, stezky plné překážek či lovení ryb. Stejně jako předchozí roky byly i letos oceňovány jednotlivé soutěžní kategorie z pouštění draků. Nejmenší drak či spíše dračice se jmenovala Sára a patřila Júlince Faltusové. Naopak největší drak se jmenoval Buddy a pilotoval jej Martin Rak. Nejkrásnějším drakem se stal ručně vyrobený Olaf od Sofie Geislerové, nejoriginálnějším potom drak Pták od Olivera Zaorala a nejvýš vzletěl dle poroty Oskar Mirečka Gajdůška.

Na závěr si každý dětský účastník mohl nechat udělat zvířátko z balónků od klauna, pochutnat si na párku v rohlíku a převzít si zaslouženou odměnu v podobě pohádkové tašky plné překvapení. Po celou dobu podzimního setkání byl pro všechny dětské účastníky připraven teplý ovocný čaj, pro dospělé potom čaj černý a podzimní vinný punč. Navíc měly děti zdarma párek v rohlíku, limonádu a brambory pečené v horkém popelu, dospělí si mohli zakoupit klobásu z grilu. K táborovému ohni přijela zahrát country kapela Heřmánek, se kterou na mladá léta zavzpomínali a zazpívali táborové písně rodiče i prarodiče.

Fotogalerii ze sedmé Suchožlebské drakiády si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist